(Halve) Marathon Keulen

Team Fischer trekt met volle bus atleten naar marathon van Keulen

Na Rotterdam eerder dit jaar trok een delegatie van de Oostendse loopvereniging Team Fischer afgelopen weekend met de bus naar de marathon van Keulen. Meer dan vijftig sportievelingen liepen er de halve, de marathon of de estafettemarathon.

HLN – Arne Hanseeuw 

De marathon van Keulen is met ongeveer 10.000 deelnemers de tweede grootste van Duitsland en staat ook bekend voor het aangename randgebeuren. Een bus van Team Fischer vertrok vrijdagavond vanuit Oostende en pikte ook in Gent, Heverlee en Limburg nog enkele atleten op. Het was ook in de stad aan de Rijn zondag vrij heet, met 25 graden, wat niet voor elke atleet even evident was.
“De atleten kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd weekend met heel wat persoonlijke records op de verschillende afstanden en in hun respectievelijke leeftijdscategorieën”, zegt coach Benny Fischer. “Dan denk ik aan de toptijd van Gilles Honoré, die een PR liep van 2 uur, 33 minuten en 10 seconden op de marathon, Johan Olivier die op de halve marathon tweede werd in de heren 55 en Quinten Mailisse, die vijfde werd in de categorie junioren op diezelfde halve marathon, beiden in een tijd van 1 uur 21 minuten. Op de marathon maakten ook enkele mensen hun debuut, met tijden van 3 uur 32 en 4 uur 16, wat eveneens heel erg knap is”, aldus Fischer.
De estafetteploeg van Fischer, met enkele youngsters, eindigde op een mooie 15de plaats in de estafettemarathon. “Het werd een weekend gevuld met tal van mooie momenten voor, tijdens en na het lopen. Samengevat: het was genieten”, aldus Benny. Alle info over de activiteiten van TeamFischer op www.teamfischer.be.

De atleten kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd weekend met heel wat persoonlijke records op de verschillende afstanden en in hun respectievelijke leeftijdscategorieën”, zegt coach Benny Fischer.

Follow us on Social Media