Michael Rouzée

Dag Michael, hoe ben je bij het team terecht gekomen? 

VNa eerst op eigen amateuristische wijze 2 marathons te hebben voorbereid en te hebben gelopen, spoorde mijn vrouw Nele (ondertussen zelf lid van het team) me aan eens deftige begeleiding te zoeken om zo te kijken wat er écht in me zat qua mogelijkheden. Ik wist wie Benny was uit mijn voetbalverleden en was op de hoogte dat hij ondertussen een talentvolle loper was geworden en ook mensen begeleidde. Mario Peene gaf me het laatste duwtje toen ik bij hem eens informeerde naar zijn ervaringen met Benny. Ondertussen zit ik bijna 2 jaar in het team en heb ik het nog geen seconde beklaagd!

Van waar komt jouw liefde voor het lopen?

Zoals vermeld heb ik vroeger altijd gevoetbald. Al snel hadden mijn trainers door dat ik een redelijk goed uithoudingsvermogen had en stond ik dan ook meestal op de positie waar je het meeste moest lopen. Ik was nooit de snelste op het voetbalveld, maar kon meestal wel blijven gaan tot het einde. Blijven lopen wanneer een ander er bijna door zat, gaf me altijd wel voldoening.

Wanneer besloot je om mee te doen aan je eerste hardloopwedstrijd? Waarom?
Buiten het voetbalseizoen ging ik geregeld lopen om de conditie te onderhouden. Die afstanden gingen nooit verder dan een 20-tal km. In 2018 besloot ik in een opwelling om samen met een vriend te trainen voor de marathon van Antwerpen. Hij heeft afgehaakt in de voorbereiding, maar ik heb doorgezet. De echte loopmicrobe is er dan gekomen dankzij corona. Het voetbal lag verplicht stil, dus werden de voetbalschoenen geruild voor loopschoenen. Sindsdien zijn ze niet meer uitgegaan.

Aan welke wedstrijden/races houd jij de mooiste herinneringen over?  Waarom?

Ik ben een marathonloper en doe eigenlijk zelden andere afstanden. Sinds ik onder de vleugels van Benny loop, is elke marathon (voorlopig) uitgedraaid op een nieuw PR. Daarom houd ik aan al deze wedstrijden sowieso mooie herinneringen over. De buitenlandse races zorgen natuurlijk nog voor dat tikkeltje extra. Daarbij plaats ik Sevilla en Valencia zeker bij mijn top loopervaringen. Prachtige trips op elk gebied!

Wat wil je graag nog bereiken op sportief vlak?  Welke doelen heb je voor ogen?  

De marathon blijft voor mij persoonlijk hét magische nummer. Lange afstand gekoppeld aan snelheid. Hier wil ik beter in blijven worden, al besef ik perfect dat ik steeds dichter bij mijn limieten kom. Zolang het lichaam en de mindset meewillen, blijf ik me hier verder op focussen in de hoop mijn PR nog te kunnen aanscherpen.

 

” Team Fischer is meer dan gewoon een loopclub. Het is een echte community geworden die voor veel mensen niet alleen de aanzet geeft tot lopen, maar ook een groot stuk van hun sociaal leven vormt.

 

Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?

Die zijn gaandeweg opgedreven van 4 trainingen per week, naar 5 en ondertussen 6 tijdens de specifieke marathonvoorbereiding.

Aangezien mijn vrouw Nele ook zeer sportief is en momenteel ook bezig is met het trainen voor een marathon, vergt het wel heel wat planning wie wanneer gaat lopen.

Zeker nog eens in combinatie met onze 2 dochters die bijna dagelijks naar hun hobby’s gebracht moeten worden…

Een sportief gezin = veel plannen! Maar we hebben het ervoor over.

Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorg jij dat je lichaam voldoende rust krijgt en wat zijn dan jouw favoriete bezigheden?

Meestal heb ik 2 rustdagen in de week, tijdens de specifieke marathonvoorbereiding 1 rustdag. Dan probeer ik wat core-oefeningen te doen. Mijn ideaal ‘rustmoment’ is kijken naar wedstrijden van mijn favoriete voetbalploeg Manchester United. Al zorgt dit mentaal dan wel voor stress 🙂 Voor de rest probeer ik voldoende nachtrust in te bouwen, maar dit blijft een werkpunt. Meestal kruip ik te laat naar mijn goesting in bed…

Hoe kijk je naar het team?  Wat valt je op bij Team Fischer? 

Het is al veel gezegd, maar het valt niet te ontkennen: Team Fischer is meer dan gewoon een loopclub. Het is een echte community geworden die voor veel mensen niet alleen de aanzet geeft tot lopen, maar ook een groot stuk van hun sociaal leven vormt. Sommige mensen zijn ondertussen ook vrienden geworden. Benny staat 100% achter zijn visie dat hij iedereen wil begeleiden van elk niveau en dat siert hem. Lopen is een individuele sport, maar bij Team Fischer is het zeker ook een ploegsport geworden.

Wat doe je beroepshalve?

Ik heb vroeger altijd zelf voor de klas gestaan als leerkracht en ondertussen ben ik aanvangsbegeleider geworden. Mijn taak bestaat erin startende leerkrachten in het onderwijs te begeleiden en te helpen groeien. Dit zowel in het basis- als secundair onderwijs.

Las je recent een boek?  Vond je er iets aan? Welke muziek beluister je? 

Ik ben grote fan van de boeken van Dan Brown waarin symboliek, complottheorieën en codes samen gegoten worden in verhalen met een wetenschappelijke en historische achtergrond. Daarnaast lees ik ook graag biografieën van sportmensen.
Qua muziek heb ik een brede waaier aan genres die ik graag hoor. Dit gaande van Coldplay en Ed Sheeran, tot The Killers en The Beatles. Tijdens een avondje uit, mag het goeie retro en techno zijn om de beentjes los te gooien.

Een uitsmijtertje en totaal iets anders.  Als je kon tijdreizen, naar welk jaar zou je teruggaan? En waarom?

Dat is een moeilijke, maar tegelijk ook makkelijke vraag. Mijn vader is gestorven in 2004, dus een jaartal daar net voor zou heel fijn zijn.

Follow us on Social Media