Sabrina en Tom

Een dubbelinterview met Sabrina en Tom.

Dag Sabrina en Tom, hoe zijn jullie bij Team Fischer terechtgekomen? 
Sabrina: ‘Een jaar of twee geleden leerden we Benny kennen. Hij sprak me aan na een wedstrijd van het Loopcriterium van de Kust’. Ik twijfelde eerst nog, maar begin september van dat jaar hakte ik de knoop door en besliste om me aan te sluiten bij het team. Tom: ‘Ik kon dan niet anders dan volgen, onder lichte dwang uiteraard…:)’

Van waar komt jullie liefde voor het lopen?
Sabrina: ‘Ik had tot 8 jaar geleden nog nooit gesport, buiten af en toe eens een week of drie beginnen met lopen. Op een gegeven moment vatte ik het plan een nieuwe poging te doen en deze keer hield ik wel vol.

Tom: ‘Ik ben zelf een beetje een geval apart, denk ik’. Mijn grote liefde (buiten Sabrina), is nog steeds voetbal! Ik speel nog minivoetbal op nationaal niveau en op zondag veldvoetbal in Perkez (Voetbalcompetitie voor recreatief en competitief voetbal in de regio Oostende-Brugge-Diksmuide). En af en toe geniet ik van een training met z’n twee, een wedstrijd hazen en af en toe een wedstrijd voor eigen rekening lopen!

 

Wanneer besloten jullie om mee te doen aan een eerste hardloopwedstrijd? Waarom?

Tom: De ‘10 Miles in Wenduine’ was onze eerste wedstrijd. Dat is ondertussen een jaar of zeven geleden. We liepen deze wedstrijd omdat het in onze eigen gemeente plaatsvond.
We hebben toen ferm afgezien en na de wedstrijd.
‘Ik nam mezelf voor om nooit nog zo’n lange afstand te lopen :)))’

 

Aan welke wedstrijden/races houden jullie de mooiste herinneringen over?  Waarom?

Sabrina: het Loopcriterium van de Kust van 2022 was voor mij de mooiste! Op één wedstrijd na, hebben we alles gelopen. Met vier teamies bezetten we toen de eerste vier plaatsen in de eindrangschikking.

Tom: Olne Spa Olne 2022 was een hele mooie. In volle voorbereiding ernaartoe moest ik 6 weken rust nemen omwille van een hartvliesontsteking. Het was pas zestien dagen voor de trailwedstrijd dat ik van de arts groen licht kreeg om deel te nemen. Met een wel heel korte voorbereiding én met een bang hart kwam ik aan de start, maar de sfeer en de loopmaten sleurden me helemaal mee en werkte ik de wedstrijd van 72km af 🙂Wat willen jullie graag nog bereiken op sportief vlak?  Welke doelen hebben jullie voor ogen?

Sabrina: Ik wil nog heel lang en veel kunnen lopen. Ik hoop nog wat vooruitgang te kunnen boeken in mijn looptijden!

Tom: Ik droom eigenlijk om een seizoen met onze zoon te voetballen bij de beloften van De Haan en dat ik ‘mijn raket’ nog lang mag kunnen hazen! 🙂
 
Sabrina, je loopt binnenkort je allereerste marathon, die van Keulen! Hoe gaat de voorbereiding? Wat zou je graag willen bereiken in Keulen?

Sabrina: De voorbereiding loopt momenteel op wieltjes! Het doel is een mooie tijd te lopen, te genieten van de wedstrijd, het weekend volop beleven en samen over de meet te komen!

Tom, je liep al verschillende ultratrails. Staan er nog op je planning?
Voorlopig heb ik geen plannen voor trails. Het doel is om eerst Keulen te kunnen uitlopen. Meestal is het mijn schoonbroer Steven (Dierickx), ook een lid van Team Fischer, die mij meesleurt in een nieuw trailavontuur! Ik wacht dus op hem voor mijn volgende ultra trail uitdaging 🙂

Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jullie uit?
Sabrina: Ik loop ondertussen 5 dagen op 7. Er zitten vaak lange duurlopen bij.
Tom: ik loop af en toe eens mee en hoop dat dit genoeg gaat zijn om haar te volgen in Keulen…:) Uiteraard heb ik nog mijn wedstrijden voetbal en train ik af en toe nog mee bij mijn laatste team in provinciale, VK Dudzele.
Op welke manier letten jullie op jullie voeding? Hebben jullie speciale voedingsgewoontes opgebouwd nalv het hardlopen? Welke?

Tom: Dagdagelijks letten we niet echt op onze voeding. Maar sinds november vorig jaar drink ik geen alcohol meer en sinds mei is Sabrina ook gevolgd. Misschien verklaart dat ook haar extra progressie van de laatste maanden, geen idee. Ook durven we na een training al eens een proteïneshake te drinken! 🙂

 

Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorgen jullie dat jullie lichaam voldoende rust krijgt en wat zijn dan jullie favoriete bezigheden?

Sabrina: na de dagelijkse huishoudelijke taken zoals de was en plas, hang ik graag in mijn luie zetel en kijk ik naar mijn favoriete series. De foamroller is ook een onderdeel van mijn herstel.
Tom: zelf ben ik niet de persoon om te rusten. Tijdens de week ben ik ook trainer van de U17 van KE De Haan. Daar speelt onze zoon Milan ook. Ik ga ook regelmatig roofvissen op snoek en baars. Ik ben ook nog actief als hengelsteward, dus de dagen zijn steeds goed gevuld!

Hoe kijk je naar het team?  Wat valt op bij Team Fischer?

Tom:
Het sociale contact is de basis van ons team. Iedereen gunt elkaar een mooie tijd en is content als er weer iemand een PR kan lopen! De pistetraining helpt enorm om elkaar naar een hoger niveau te pushen. Dit werkt echt motiverend!

Wat opvalt bij Team Fischer is dat we elkaar oprecht het beste gunnen!

Wat doen jullie beroepshalve?
Sabrina: Ik werk als verantwoordelijke bij ‘Groenten & Fruit’ in Delhaize De Haan.
Tom: Ik doe de grondwaterstaalname voor een privélabo uit Oostkamp.
Beiden werken binnenkort 22 jaar in dezelfde job!


Wie of wat inspireert je? Waarom?
Sabrina: ik denk meteen aan onze coach. Omwille van wat hij allemaal bereikt heeft op loopvlak en met het team! Petje af!
Tom: het land Zweden inspireert me en dan vooral het noorden, namelijk Lapland. Ik ga er jaarlijks een weekje herbronnen. Ik geniet almaar meer van de rust, de harmonie met de  natuur, de ongereptheid van het land. I love it 🙂

Las je recent een boek?  Vond je er iets aan? Naar welke muziek luister je?
Tom: Neen, geen boeken hier.  heb wel een collectie van een slordige 3000 strips.
Sabrina: Ik luister tijdens het lopen naar de muzieklijst van Team Fischer op Spotify.
Tom: Ik ben fan van de hardrock uit de jaren 80 & 90.

Een uitsmijtertje en totaal iets anders.  Als je kon tijdreizen, naar welk jaar zou je teruggaan? En waarom?
Sabrina: Ik zou graag onze trouwdag nog eens herbeleven. Dat is nog maar 10j geleden, maar ook dat is tijdreizen hé 🙂
Tom: Ik zou graag eens terug gaan naar de tijd dat de natuur nog overal ongerept was. Ik ben nogal een natuurmens en diep vanbinnen zit er ergens een jager/verzamelaar te wachten om uit te breken :):):):):)

Follow us on Social Media