Atleten

Enkele atleten aan het woord

Serge

Ik ben Serge, 48 jaar en woon in Sint-Truiden

In 2015 heb ik, na een veel te korte trainingsperiode, mijn eerste marathon gelopen. Sindsdien had ik de smaak te pakken en het heeft niet heel lang geduurd vooraleer ik de overstap maakte naar ultralopen.

Waar ik de marathon nog op karakter kon uitlopen besefte ik al heel snel dat ik voor ultralopen toch voor een betere en gezondere aanpak moest gaan. Ik heb een hele tijd gezocht naar de juiste begeleiding en vond in 2019 een degelijke coach die me hierin zeker een stap verder geholpen heeft. Een groep van gelijkgestemde ultralopers heb ik echter nooit gevonden en altijd gemist.

Mijn eerste kennismaking met Team Fischer vond plaats toen ik gezelschap zocht voor mijn loop van St-Truiden naar Middelkerke in augustus 2022. Dankzij Steve, die ik al kende via onze vzw Vilomah, heeft teamie Stefanie mijn oproep hiervoor gezien en aangeboden om me de laatste 10km te vergezellen tot aan de finish. Zowel Steve als Stefanie hebben me tijdens die uitdaging enorm geholpen en gezorgd voor een mooie afsluiter.  

Ik had voordien al gehoord dat het Team zich regelmatig inzet voor het goede doel. Lopers met een hart dus, wat me enorm aanspreekt. Toen ik merkte dat het team ook bestond uit even gepassioneerde (ultra)lopers wist ik al snel dat ik mijn plek gevonden had.

De volgende dagen heb ik contact gehad met coach Benny en daardoor wist ik ook al snel dat hij de man is die me met mijn verdere doelstellingen kan helpen. Ik loop om mezelf uitdagingen te geven en om onze vzw Vilomah te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. Ik besef ook dat ik voor dergelijke uitdagingen iemand nodig heb met de nodige kennis waarop ik volledig kan vertrouwen in mijn voorbereiding.

Aangezien de afstanden steeds groter worden, loopt mijn wekelijks volume ook op, waardoor ik een korte opvolging enorm belangrijk vind, zodat aanpassingen gedaan kunnen worden waar nodig en ik de nodige feedback snel krijg.

Dit heb ik gevonden bij coach Benny, hij kent en begrijpt mijn drijfveer, steunt mijn ondernemingen en is er ook op de momenten wanneer het mentaal wat zwaarder wordt. Hij houdt zo mijn zelfvertrouwen op peil en dat waardeer ik enorm.

Team Fischer is zeker een aanrader voor zowel beginnende als ervaren lopers !

Braam

Zelf zit ik nu van januari 2020 onder Benny zijn coaching. De trainingen die Benny opmaakt zijn op mijn lijf geschreven en voel dat ik al serieus vooruit ben gegaan op alle gebied (hartslag,tempo,…). Zelf staat Benny altijd klaar met raad en daad over gelijke welke vraag je ook maar stelt. 
Trust the proces / trust Benny 💪🏻💪🏻

Peter

Ik was op zoek naar een goede coach.  Ik vond toen Benny’s profiel op Facebook.  We geraakten aan de praat via chat en van het een kwam het ander. De ervaring was vanaf dag 1 top!  Ik vond het heel fijn om met een schema te trainen.  Dat gaf me houvast. De coaching heb ik altijd heel sterk gevonden, ik maak dus veel reclame :).  De schema’s zitten goed in elkaar, vind ik. Je krijgt van Benny telkens snel en goede feedback.In het begin was het team klein en gezellig.  Nu is het team groter, dus is het nu helemaal anders, maar ook heel fijn!  Het is fantastisch om te zien welke initiatieven er allemaal ontstaan.  Bijna teveel om nog allemaal te kunnen volgen. Dankzij Benny ben ik de loopsport een beetje ernstiger gaan nemen.  Daarvoor modderde ik eigenlijk maar een beetje aan.  Ik ben hem dan ook ontzettend dankbaar voor het afgelegde parcours de voorbije jaren.

Hilde

Ik ben Hilde, 53 jaar, getrouwd en mama van 4 kinderen (15, 17, 22 en 23 jaar), bio-ingenieur en toxicologe, voltijds werkzaam als regulatory affairs manager bij het Gentse chemie-bedrijf Christeyns waar ik de collega’s ook stimuleer tot sportieve prestaties zoals de jaarlijkse deelname aan de (virtuele) Ekiden.

Ik ben beginnen lopen in 2011. Mijn eerste marathon was In Flanders Fields in 2013, die ik uitliep in 4 uur 23 minuten. Na een marathon-pauze uit schrik voor blessures, besloot ik in 2017 nog eens te proberen voor die marathon onder de 4 uur. Dat lukte niet meteen, en dus bleef ik maar proberen tot dit uiteindelijk lukte in december 2018. Dat was al mijn 10e marathon. In 2018 begon ik de ene marathon na de andere te lopen, en maakte ook de overstap naar het ultralopen. Het begon met de Antwerp Ultra in april: de marathon in de voormiddag en 10 miles in de namiddag. In mei liep ik voor de eerste keer de volledige kustlijn af van De Panne tot Knokke: 74 km. In 2021 besloot ik samen te werken met coach Benny Fischer voor een meer individuele begeleiding. Ik zou immers later dat jaar de Marathon des Sables gaan lopen, een etappe-wedstrijd van 5 dagen en 250 kilometer in de Sahara in Marokko. Dat is dan ook uitstekend gelukt. In december 2021 liep ik ook vlot mijn eerste 100 mijl trail: de Bello Gallico, ik werd er 4e dame.

In 2022 finishte ik als 3e Belgische dame ooit (in 40 jaar tijd) de Spartathlon. Deze mythische loopwedstrijd van 246 km in Griekenland die non-stop moet afgelegd worden in minder dan 36 uur, vond plaats van 30 september tot 1 oktober. Ter voorbereiding van deze race, liep ik de 6 uur van Hamme in mei, het Belgisch Kampioenschap 100 km waar ik 2e dame werd, Another One Bites the Dust (100 mijl) en de 6 uur van Aalter. 

Kenneth

Hey, ik ben Kenneth Brouckmeersch, ultraloper. Ik heb een 3 tal jaar op mezelf getraind maar al snel zat ik op een plateau en maakte ik geen vooruitgang meer. Ik ken Benny al lang en had zeer veel positieve dingen gehoord over zijn manier van coachen. Dus nam ik contact op met Benny en zo is mijn avontuur begonnen bij Team Fischer. Na paar weken trainen onder begeleiding van Benny merkte ik al direct een verschil nu iets meer dan een jaar verder heb ik zot veel progressie gemaakt.

Waarom ik Benny zou aanraden als coach? De coaching is een echt totaalpakket waardoor élke loper een nóg betere loper kan worden!

Gilles

Ik vergeet nooit mijn ontmoeting met Benny. Hij liep de IFF marathon in Ieper, ik was er als journalist voor WTV. We geraakten aan de praat, er ontstond meteen een klik. Ik stond op enkele weken voor mijn 2e marathon, nog onzeker en vol vragen. Kort erna besloten we samen in zee te gaan. Ik was onder de indruk dat zo’n topper een simpele loper als ik wou coachen.

Trainen met Benny deed me vooral geloven in mezelf. Onder Benny’s begeleiding kon ik mijn marathon PR inmiddels met 20 minuten aanscherpen. Ik had 2 jaar geleden nooit durven dromen dat ik nu stilaan op 2u30 mag mikken. Wat een droom zou het zijn mocht dat op een dag lukken! Dankzij Benny mag ik daar in geloven.

Een toverformule heeft Benny (volgens mij) niet. Uiteindelijk moet je je trainingen stuk voor stuk zelf goed afwerken. Maar de resultaten pleiten voor zijn aanpak. De sleutel? Communicatie, geduld en vele kleine stappen. En vergeet vooral niet dat Benny gewoon ook heel veel kennis heeft over het vak. Ik heb het gevoel dat elke training een keuze is en een doel dient. Weten waarmee je bezig bent, of weten dat iémand weet waarmee hij bezig is, geeft je vertrouwen als loper, waardoor je ook groeit!

Tot slot is Benny gewoon ook een hele fijne mens. Ik heb er niet alleen een trainer, maar mag zeggen, ook een echte vriend bij!

Inez

Ik stel me even voor: Inez (37 jaar), getrouwd en een trotse mama van 2 zoons.

Lopen is de laatste 6 jaar echt uitgegroeid tot een passie, een verslaving een must do elke week. Ben nu een jaar trainee bij coach Benny en heb het gevoel dat ik bij Benny inclusief het fantastisch team echt op mijn plaats zit. Benny maakt tijd voor zijn atleten, niveau maakt voor hem niet uit, hij let op de kleine details en volgt je nauw op. Hij heeft van Teamfischer, de ‘Red Army’ echt een hechte groep gemaakt. Ook al ken ik de andere teamgenoten niet persoonlijk, toch voel ik een sterke connectie. Wat mij zo aanspreekt in de manier van trainen is dat Benny altijd perfect weet tot wat ik in staat ben elke training. Er zijn soms intervaltrainingen geweest waarvan ik dacht ‘’dat ga ik niet kunnen’’, en ook al was dat dan pittig ik bracht ze telkens tot een goed eind. Hij weet wanneer er ruimte is voor progressie en we wat harder kunnen trainen, maar hij weet ook wanneer het tijd is om even gas terug te nemen. Volgens mij is dat Benny zijn grote gave, het inschatten van de atleten.

Ik heb op een jaar tijd een enorme progressie gemaakt zonder dat ik het gevoel heb gehad dat ik uitgeput was of geen zin had om te trainen. Kleine stapjes richting een doel, hetgeen ik nu al bereikt heb omdat alles zo vlot gaat en hierdoor alweer een nieuw doel heb. Mij brengt het rust omdat ik weet, Benny weet waar we mee bezig zijn. Ik moet enkel mijn schoenen aantrekken en vertrekken.

#TrustTheProcess #RedArmy #TeamFischer

Christophe

Ik train nu sedert november 2020 bij Benny. Naast mijn enorme progressie (na jaren blessureleed leidde Benny mij op 5 maand tijd naar pijnvrij lopen én een geslaagde eerste marathon!), ben ik nog steeds verwonderd hoe hij ieder van zijn atleten tot in detail kent. Benny is dagelijks persoonlijk bezig met elk van zijn team, dat voel je. Daarnaast is de training hyper flexibel: in geval van last-minute inschrijvingen voor wedstrijden of occasionele pijntjes of ziekte, maakt hij meteen werk van een schemawijziging. Deze zaken zorgen er ook voor dat er een enorme verbondenheid bestaat tussen de leden. Niet alleen gaat de fysieke gezondheid vooruit, maar ook op mentaal vlak (door behalen van mijlpalen en PR’s) en op sociaal vlak is Team Fischer een verrijking.
Follow us on Social Media