Lactaattest

Een lactaattest is een inspanningstest waarbij er op toenemende tijdstippen en snelheden bloeddruppels worden afgenomen.

Door het lactaatgehalte in deze druppels te analyseren krijgt de inspanningsdeskundige een duidelijk beeld over het fysieke niveau van de sporter op dat ogenblik

Door de resultaten van deze test grondig te analyseren wordt het mogelijk om de trainingsprogramma’s beter af te stemmen op de individuele atleet waardoor de progressie geoptimaliseerd kan worden

Dergelijke lactaattest bieden we aan voor zowel lopers als fietsers. Het is hierbij mogelijk de eigen fiets te gebruiken tijdens deze test.
De inspanningstest zelf duurt +/- 30’ en kost 75 euro (+25 euro indien eigen fiets).

 

lactaattest hardlopen

Voor deze prijs ontvangt u een persoonlijke, duidelijke uitleg over het nut van de lactaattest en de bijhorende te interpreteren fysiologische resultaten. Voor het totaalpakket zelf dient u 60’ vrij te kunnen maken.

Extra trainingsschema’s zijn mogelijk, doch optioneel.

Het is aangeraden om een hartslagmeter, alsook sportschoenen, een drankje en een handdoek mee te nemen naar de test. Indien u geen hartslagmeter bezit, kan u vrijblijvend deze van de praktijk gebruiken.

Idealiter heeft u geen zware maaltijd gegeten 2u voorafgaande de test. Dit om een zwaar gevoel tijdens het lopen te vermijden.

Neem contact op

10 + 13 =

Follow us on Social Media