ISU 75km > verslag Claudia Runs

Dé race waar ik het hele jaar naar toe heb getraind, begon al geweldig toen ik de dinsdag ervoor een zere keel kreeg en koortsig werd, dus ik ging volop aan de vitamines … alsof ik niet geleerd had van het Rotterdamse avontuur .

Al bij al prima opgeknapt (op een enorm zere keel na) dus lekker van start op zaterdagochtend 06:00 samen met de 100km lopers. Lopen in het donker, door het bos… Geweldig… Maar niet heus… na 3 kilometer al zeker 8 x door de linker enkel gegaan en op km 3 liep het horloge muurvast

Gelukkig deed van loopmaatje Carina alles het nog goed dus doorrrrr en daar kwam de zon op.. Gezelligheid ten top , en opeens voelde ik een pijntje in de linkerknie aan de buitenkant, een soort van kramp die langzaam aan erger werd dus eerst keihard negeren die hap en doorrennen… na ongeveer 10 – 15 kilometer moest ik even wandelen en zo ging de rest van de route tot VP1 op 25 kilometer, alwaar ik even heeeel hard huilde om de frustratie en een fysiotherapeut me behandelde. Hopsaaaa door!!

Aan een stuk rennen ging niet meer, dus wandelen tussendoor en mega veel balen en gelukkig was daar onze Benny die me via whatsapp oppepte en maatje Kenneth die me even belde. Wat een strijd zeg was dit, een strijd van opgeven is geen optie , luisteren naar het lijf én het negeren tegelijkertijd. Soms toch doorrennen door de pijn heen, telkens weer iets die grens verleggen.

Prachtige route overigens met veel meren en op het laatste stuk nog een toffe heuvel  Gefinisht met 81,50 km op de teller in 12:42 uur. Waarbij mijn loopmaatje en ik zeker wel 3 kwartier zijn verloren aan fysio behandeling en natuurlijk eten bij de posten… Leermomenten?? Niks !!! Je kunt zoveel meer dan je denkt ook al is er een pijntje of ongemakje. De pijn was gisteren maar tijdelijk, de glorie van het finishen is voor altijd

Dikke merci voor coach Benny, nogmaals voor de mentale support en de schema’s in aanloop naar deze race. Nog 1 te gaan op 20 november, 60 km Graef van Castricum trail en dan is het seizoen even klaar tot maart 2023.


 

Follow us on Social Media