Marathon Rotterdam

Meer dan 50 atleten van Team Fischer starten in marathon van Rotterdam

HLN – Arne Hanseeuw  

De voorbereidingen waren pittig, maar voor meer dan 50 atleten van Team Fischer vzw is de marathon van Rotterdam zondag de kers op de taart. Voor het eerst organiseerde de loopbrigade van Oostendenaar Benny Fisher een marathonreis naar ‘De Mooiste’, zoals de 42,195 km van Rotterdam weleens wordt genoemd. Bij het ontbijt zaterdag botsten ze er zowaar op… Bashir Abdi.

Opvallend beeld vrijdag op de parking van Hangtime in Oostende. Een bus vol atleten van Team Fischer vzw vertrok er naar de marathon van Rotterdam. Sinds januari is Team Fischer een erkende sportclub en aan ambitie geen gebrek. De club organiseert inmiddels wekelijks groepslopen in Oostende en Gent, tweewekelijkse pistetrainingen en in mei trekken ze op loopstage in de Ardennen.

Groepspakket

“Bij een deelname aan een marathon in het buitenland komt best veel kijken. Vervoer, hotel, maaltijden,… We leefden al langer met het idee om een groepspakket samen te stellen voor onze atleten”, zegt Benny Fischer. “Onder impuls van Patrick Legein, atleet en tevens bestuurder, hebben we het pakket uitgewerkt. Het pakket bestaat uit de busreis, overnachtingen op hotel, pastaparty en ontbijt”, zegt Benny Fischer, bezieler en coach van Team Fischer.

Een marathon lopen is en blijft een uniek proces waar maandenlan­ge training aan is voorafge­gaan. De marathon uitlopen waarbij je het gevoel hebt dat je alles hebt gegeven dat je kon, is de mooiste afwerking van dat proces

Benny Fischer

“Op deze manier kunnen de atleten zich vooral focussen op de marathon zelf, zonder zich te moeten ontfermen over de randvoorwaarden. Met supporters, vrienden en atleten die op eigen houtje naar Rotterdam trekken, zijn we met zo’n 100 personen, dat overtreft onze stoutste dromen”, aldus Benny Fischer.

2.30 uur

Over de verwachtingen van zijn lopers is de coach van de ‘rode lopende brigade’, zoals ze al eens genoemd worden, erg hoopvol. “Ik verwacht mooie resultaten van iedereen en er zullen veel persoonlijke records worden verbroken. Van atleten die mikken op toptijden rond de 2.30 uur en onder de 3 uur tot lopers die aan de start van hun eerste marathon staan. Bovenal staat ook genieten van deze ultieme ervaring bovenaan de verwachtingslijst. Een marathon lopen is en blijft een uniek proces waar maandenlange training aan is voorafgegaan. De marathon uitlopen waarbij je het gevoel hebt dat je alles hebt gegeven dat je kon, is de mooiste afwerking van dat proces.”

Tempomaker

Zelf loopt Benny Fischer als tempomaker voor de organisatie. ‘Als ervaren marathonloper stel ik me graag ten dienste van andere lopers en hoop zo mijn ervaring te delen en andere lopers te motiveren bij een toch wel mooie en uitzonderlijke prestatie. Daar doen we het voor. Een echte meerwaarde in Rotterdam is ook vaste masseur Cristof Machtelinckx van CAP-Belgium. Hij zal de atleten met veel zorg klaarstomen zodat iedereen het beste van zichzelf kan geven.”

Zaterdagochtend was er nog een onaangekondigde verrassing voor de teamleden. Aan de ontbijttafel liepen ze niemand minder dan Bashir Abdi tegen het lijf. De sympathieke Gentenaar én topfavoriet in Rotterdam poseerde er met plezier voor de foto met de teamleden.

Start 2 Run

In het najaar start Team Fischer vzw met Start 2 Run. Het team van vrijwilligers staat al te popelen om mensen te laten slagen in hun loopambities. Ook volgt er een tweede marathonreis. Dan trekt het team naar Keulen. Meer informatie over het aanbod van de sportclub op de website www.teamfischer.be

Follow us on Social Media