Semy Tlili

Dag Semy, hoe ben je bij Team Fischer terechtgekomen?  

Ik heb het team leren kennen via sociale media, via verschillende mensen en via Strava. Ik heb toen ook een paar mensen aangesproken over de werking van Team Fischer en het triggerde mij meteen. Ook toen ik Benny ontmoette, voelde ik direct een klik. Ik had meteen een heel goed gevoel bij hem!

Van waar komt jouw liefde voor het lopen?

Ik heb altijd gevoetbald en ik liep ook toen al heel veel om fit te blijven en om niet bij te komen. Twee keer per jaar nam ik al deel aan traditionele wedstrijden zoals bv ‘Kortrijk Loopt’ of ‘Stasegem Loopt’. Door corona kon ik niet meer voetballen en begon ik bijna dagelijks te lopen en ben er niet meer mee gestopt.

Wanneer besloot je om mee te doen aan je eerste hardloopwedstrijd? Waarom?
Ik ben altijd een competitiebeestje geweest en ik wist dat ik door m’n vele voetballen een goede conditie had. Ik wilde me dan af en toe eens meten met de ervaren lopers en kon telkens toch al mooie ereplaatsen behalen.  Mijn eerste wedstrijd was in 2016, nl ‘Kortrijk Loopt’. In de jaren erop liep ik jaarlijks 1 a 2 wedstrijden.

Aan welke wedstrijden/races houd jij de mooiste herinneringen over?  Waarom?

Mijn mooiste wedstrijd is redelijk recent, nl de ‘Bosmolenloop’ in Izegem. Dat was in juli 2023. Ik liep er de 10km. Ik had weinig tot geen verwachtingen, de week ervoor had ik al 3 zware wedstrijden gelopen op het Loopcriterium van de Kust, allemaal op het strand. Het was teamie Patrick Legein die me voor de wedstrijd zei dat ik deze zou winnen, maar ik geloofde er niet echt in tot aan de start.  Vanaf het startschot ging alles verrassend goed. Ik liep heel erg soepel en voor het eerst liep ik 10km aan 18km per uur en won in een eindsprint zonder echt helemaal diep te gaan tijdens de wedstrijd. Dat was voor mij de perfecte wedstrijd.

 

Bij Team Fischer valt het op dat er veel wederzijds respect heerst. Iedereen gunt elkaar het beste en er heerst een hele positieve sfeer in het team. Het mooie is ook de diversiteit, van een 5km tot ultralopers.  Er zijn veel atleten waar ik ook naar kan opkijken en inspiratie uit haal.

 Wat wil je graag nog bereiken op sportief vlak?  Welke doelen heb je voor ogen?  

Ik wil blijven verbeteren zonder al teveel blessures. Mijn doelen zijn om zoveel mogelijk PR’s te behalen zolang mijn lichaam het toelaat. Ik wil ooit een halve marathon onder 1u10 lopen of een marathon sub 2u30. Of het mij ooit zal lukken, dat weet ik niet. Ik zal er wel naar toe streven dit te behalen.

Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?

Meestal loop ik 5 tot 6 keer en ook driemaal core/stability, dat is heel belangrijk en ook vaak onderschat bij de meeste lopers.

Op welke manier let je op je voeding? Heb je speciale voedingsgewoontes opgebouwd nalv het hardlopen? 

Als ik opsta probeer ik toch wel de dag gezond te starten met een kom havermout met melk en een schep proteïnepoeder. Ik drink ook een glas fruitsap met een vitamineshot. Op de dag van een wedstrijd eet ik altijd een bord pasta. Ik probeer toch wel een beetje op m’n voeding te letten maar na een wedstrijd kan ik tegen een bakje frieten of een pita moeilijk neen zeggen  😉

Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorg jij dat je lichaam voldoende rust krijgt en wat zijn dan jouw favoriete bezigheden?

Dit is moeilijk voor mij en dus een groot werkpunt. Ik zou eigenlijk meer rust moeten nemen. Op een rustdag ga ik meestal naar de gym of ga ik eens gaan voetballen met de kids.  Ik zou eens wat meer échte rustdagen moeten inlassen.

Hoe kijk je naar het team?  Wat valt je op bij Team Fischer? 

Bij Team Fischer valt het op dat er veel wederzijds respect heerst. Iedereen gunt elkaar het beste en er heerst een hele positieve sfeer in het team. Het mooie is ook de diversiteit, van een 5km tot ultralopers.  Er zijn veel atleten waar ik ook naar kan opkijken en inspiratie uit haal.

Wat doe je beroepshalve?

Ik werk als productiemedewerker bij Skylux in Harelbeke. Een bedrijf gespecialiseerd in veranda’s en koepels. Ik werk in een ploegenstelsel waardoor ik ook wel veel tijd heb om te trainen.

Wie of wat inspireert je? Waarom?
Er zijn heel veel mensen die mij inspireren. Vooral mensen die iets van 0 beginnen en dan zich helemaal naar boven werken, na tegenslagen gewoon herbeginnen en blijven doorzetten tot ze hun doel bereiken. Zo’n mensen inspireren mij.  Er zijn er heel veel in alle sporten of de bedrijfswereld.

Las je recent een boek?  Vond je er iets aan? Welke muziek beluister je? 

‘Can,t Hurt Me’ van David Goggins. Het is een boek dat ik een tijdje geleden las. Het gaat over een ultraloper en ex-marinier. In zijn boek legt hij uit hoe je eelt op je ziel krijgt, zodat niks je kan tegenhouden in het leven. Het is zeker een aanrader.
Qua muziek luister ik naar alles. Ik ben opgegroeid met r&b en hiphop en ik kan even hard genieten van rock of techno. Mijn intervaltrainingen doe ik bv veel met de zillion soundtrack 😉

Een uitsmijtertje en totaal iets anders.  Als je kon tijdreizen, naar welk jaar zou je teruggaan? En waarom?

Naar de jaren waar m’n ma nog leefde. Zij is overleden in 2014. Zij kreeg de diagnose A.L.S (spierziekte). Ik had haar graag getoond hoe ik kan genieten van deze sport en van de progressie die ik maak. Dat mis ik soms wel. Ik heb overal waar ik ga een geluksbrengertje mee van haar.

Follow us on Social Media